Zwart op wit de beste
Image default
Aanbiedingen

Afvallen met gezonde voeding

In dit artikel lees je meer over gezond afvallen met goede voeding en zonder hongergevoel!

Diëten – Groente & Fruit

Hoe kies je het dieet uit dat het beste bij je past? Doorloop de volgende stappen en kies jouw dieet uit!

Stap 1, dieet kiezen: Stap 1 van het dieet kiezen is eenvoudig, je moet weten wat je doel is. Wil je snel afvallen dan is een crashdieet het beste, deze diëten bieden goede resultaten op de korte termijn. Wil je ook gaan sporten, dan kan je het beste een gewoon dieet kiezen of een dieet gefocust op dieten en sporten tegelijkertijd. Het beste is om een gewoon dieet of sportdieet te kiezen.

Stap 2, dieet kiezen: Uit de 500 + verschillende soorten dieten het beste dieet kiezen is geen gemakkelijk opgave, als je gewoon maar wat gaat bekijken en gewoon maar een leuk klinkend dieet uitkiest dan is het heel knap als je een goed dieet uitkiest voor jouw lichaam! Stap 2 is specifiek nadenken over wat jij graag wilt in een dieet, wat voor jou noodzakelijk is om uiteindelijk te slagen, wat vind je lekker en wat wil je absoluut niet als dieet. Belangrijk is ook om te bedenken hoeveel geld je wilt uitgeven aan een dieet (ja minder eten kan meer geld kosten) en hoelang je wilt dat het dieet gaat duren. Op die manier kan je al veel specifieker kijken naar alle soorten dieten en alles afstrepen wat niet bij je wensen past. Zorg dat je zeker 3 tot 5 soorten diëten vindt die aan je wensen voldoen. Deze stap kost wat tijd, maar een goed dieet definiëren is de belangrijkste stap!

Stap 3, dieet kiezen: Je hebt nu een paar soorten diëten om uit te kiezen, maar welke dieet ga je echt volgen? Omdat ze allemaal aan je eisen voldoen zal je in ieder geval geen slechte keuze kunnen maken. Je zal nog eens scherp kunnen kijken naar de soorten diëten die je hebt gevonden. Voldoen ze aan de volgende eisen: variatie in voeding, lekker eten, meerdere maaltijden per dag, wat zegen ze over wat je moet/mag drinken en als je het nog steeds niet weet, dan ga recensies lezen over bepaalde soorten diëten. Soms moet je kiezen tussen twee of meerdere goede diëten, maak in ieder geval snel een keuze en begin snel met diëten, hoe sneller hoe beter.

Cooling-down en hardlopen

Om blessures te voorkomen raden we aan een cooling-down te doen na het hardlopen. Voor de personen die een cooling-down nog niet kennen, dit is precies het tegenovergestelde van een warming-up en moet dus juist je spieren langzaam laten afkoelen, in dit geval dus na het hardlopen of sporten. Heb je echt een cooling-down nodig?

Waarom een cooling-down?

Waarom heb je een cooling-down nodig als hardloper? We geven drie redenen om een cooling-down te doen. (1) Om de kans op hartritmestoornissen te verlagen (ook al is de kans niet groot) is het van belang jouw hartslag langzaam te verlagen en dus een cooling-down te volgen. (2) Tijdens het hardlopen wordt er veel bloed rondgepompt in het lichaam. Als je plotseling stopt nadat je een grote inspanning hebt gedaan zal je duizelig kunnen worden, geef je lichaam de tijd om de bloedcirculatie op orde te brengen met een cooling-down. (3) De belangrijkste reden voor een cooling-down is het versnellen van de afvoer van afvalstoffen. Het snel afvoeren van afvalstoffen na hardlopen versnelt het afvoerproces en dus verminder of voorkom je spierpijn volledig. Ook voorkom je spierstijfheid en hou je de spieren soepel, wat blessures voorkomt. Er zijn dus drie goede redenen voor een cooling-down.

Hoe doe je een cooling-down?

Een cooling-down is redelijk simpel te doen. Reken voor elke 10 minuten lopen 2 minuten cooling-down. Ga je een uur hardlopen dan is 10-12 minuten afkoelen zeker aangeraden. Tijdens een cooling-down is het de bedoeling dat je een lichte inspanning doet, ben je een sterke hardloper dan kan je rustig naar huis joggen bijvoorbeeld. Ben je een beginner dan zou je naar huis kunnen lopen als cooling-down. Nadat je dit hebt gedaan is het de bedoeling om te gaan rekken en strekken. Uiteraard is het de bedoeling dat je als je gaat hardlopen je de focus legt op het strekken van de benen.

Tip: Een goede afkoeling vorm kan een massage zijn. Dit houdt de spieren soepel en bevordert ook de afvoer van afvalstoffen.

Een cooling-down en spierherstel

Een cooling-down versnelt het herstelproces, dit is waarom je veel professionele sporters op hun eigen manier en afhankelijk van eigen sport vaak een afkoeling ziet doen. Je denkt er dan vaak niet bij na dat ze een cooling-down aan het doen zijn, bijvoorbeeld als een schaatser na een wedstrijd nog enkele rondjes schaatst, maar in feite zijn ze al weer bezig met hun spierherstel. Dit bevordert prestaties voor de volgende keer, een cooling-down is dus een investering in jezelf. Dat een afkoeling werkt is wetenschappelijk bewezen. Ook sportvoeding kan je spieren sneller laten herstellen.

Doe je al een warming-up voordat je gaat hardlopen?

Dieet volgen tijdens het afvallen

Een dieet volgen is lastig maar wel nodig voor afvallen. Tijdens diëten heb je vaak honger, zie je lekker eten voorbijkomen op tv, vaker dan anders en zie je andere mensen misschien wel lekker eten waar jij bij bent, allemaal moeilijk, maar diëten wordt steeds makkelijker naarmate je bezig bent. De eerste week van het gekozen dieet volgen zal het pittigst zijn, je kent de meeste aanpassingsproblemen en wie weet volg je het dieet nog niet perfect op. Na drie weken is je lichaam zeker gewend aan het dieet en is het goed te volgen, belangrijk is om dan niet slordig te worden, ga niet meer maar ook zeker niet minder eten. Nu is het tijd om een dieet te kiezen, kijk eens naar de gratis diëten op deze pagina, ga jij voor een gewoon-, sport- of crashdieet?

Tip: De meeste diëten kan je zo van het internet plukken en daarvoor hoef je niks te betalen, dit is ook mogelijk op deze website, bovenstaande diëten zijn gratis te gebruiken zonder voorwaarden. Ook dieetboeken zijn overbodig!