Zwart op wit de beste
Image default
Dienstverlening

Waterzuivering in 8 stappen

Het waterzuiveringsproces bestaat uit het behandelen van water uit natuurlijke bronnen, zoals meren, rivieren, regen of putten, dat verbindingen bevat die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Om het waterzuivering moet het een fysische en chemische behandeling ondergaan om verontreinigende stoffen zoals pesticiden, meststoffen, mineralen, metalen, oliën, aardoliederivaten, detergenten, geneesmiddelen, virussen, enz. te verwijderen.

Kijk snel hoe Copierwater kan helpen met uw waterzuivering!

Wat is het belang van waterzuivering?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven elk jaar ongeveer 3,4 miljoen mensen als gevolg van het drinken van besmet water. Het is daarom uiterst belangrijk een waterzuiveringsproces uit te voeren dat de zuiverheid en neutraliteit van het water garandeert.

Naast de noodzaak van gezondheidspreventie is waterzuivering zeer belangrijk in de farmaceutische en biochemische industrie, omdat schoon water onontbeerlijk is voor wetenschappelijke proeven en laboratoriumonderzoek.

Er moet een reeks processen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het water veilig is om te drinken. Hier worden de belangrijkste stappen van het waterzuiveringsproces toegelicht.

1. Ontsmetting/chlorering.

Chloor is het meest gebruikte ontsmettingsmiddel om micro-organismen in water te verminderen of te elimineren. Het gebruik van chloor in water vermindert het risico op door water overgebrachte ziekten aanzienlijk.

2. Sedimentfilter

Filtratie verwijdert vaste sedimenten die in het water zweven. De meest voorkomende filters zijn diepbed- of multimediafilters.

3. Actieve kool

Zodra het water door de mechanische filters is gegaan, gaat het proces verder met de aankomst in de korrelige actieve koolzuiveraar.

4. Ionenwisseling

De volgende stap in de waterzuivering is de verwijdering van verschillende elementen die hardheid veroorzaken. Hiervoor wordt een tank gebruikt die gevuld is met een negatief geladen ionenuitwisselingshars.

5. Voorfilter

In deze stap wordt een wegwerppatroonfilter geplaatst om deeltjes groter dan 1 micron op te vangen die schadelijk kunnen zijn voor omgekeerde osmose, en om deeltjes op te vangen van de ionenwisselaarhars uit de vorige stap.

6. Omgekeerde Osmose

Osmose is een natuurlijk proces waarbij water door een membraan gaat door middel van een drukverschil tussen de zijkanten van het membraan.

7. Ultraviolet licht

Omdat chloor niet alle micro-organismen verwijdert, worden twee chemicaliënvrije technologieën gebruikt voor desinfectie om ervoor te zorgen dat gezuiverd water volledig vrij blijft van elke vorm van microbiologische besmetting. Ultraviolette ontsmetting is de eerste van deze technologieën.

8. Ozonisatie

Ozonisatie wordt uitgevoerd via 2 opties:

In de eerste wordt een residu achtergelaten om ervoor te zorgen dat het gezuiverde water vrij blijft van microbiologische besmetting ingeval het voor korte tijd wordt opgeslagen.

En de tweede, waarbij de ozonisatie rechtstreeks in flessen of kannen gebeurt om de recipiënt in steriele omstandigheden te houden op de plaats van verkoop vóór consumptie.