Zwart op wit de beste
Image default
Beauty en verzorging

Behandelingen tegen wratjes

Wratjes zijn kleine, onschuldige bultjes die op je huid verschijnen en ze kunnen echt irritant zijn. Of je nu wratten hebt op je handen, voeten, of ergens anders op je lichaam, je wilt er waarschijnlijk gewoon vanaf. Maar er zijn behandelingen van huidkliniekdreamskin.nl om deze vervelende wratjes kwijt te raken. Wil je weten welke behandelingen dat zijn, en ben je op zoek naar meer informatie? Lees dan verder! 

Salicylzuur

Salicylzuur is een sterke behandeling voor wratten die veel wordt gebruikt. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals vloeistoffen, gels en pleisters. Je kunt deze behandeling thuis doen, en het is niet ingewikkeld. Hoe het werkt? Je brengt gewoon salicylzuur rechtstreeks aan op het wratje, dekt het af met een pleister of tape, en herhaalt dit totdat het wratje verdwijnt, wat meestal enkele weken duurt. Salicylzuur maakt het wratje zachter, zodat je het makkelijker kunt verwijderen. Het kost wat tijd, maar het is een goede en betaalbare optie.

Cryotherapie

Cryotherapie, ook wel bekend als bevriezingstherapie, is een behandeling waarbij vloeibare stikstof wordt gebruikt om het wratje te bevriezen. Hierdoor ontstaat er een blaar onder het wratje, dat uiteindelijk vanzelf afvalt. Een arts voert meestal deze behandeling uit, en het kan een beetje pijnlijk zijn, maar gelukkig is die pijn meestal van korte duur. Na de behandeling moet je mogelijk nog een paar keer terugkomen voor controle. Hoewel cryotherapie een snelle en effectieve manier is om van wratjes af te komen, kan het wel wat ongemak met zich meebrengen.

Vereenvoudigde chirurgie

Vereenvoudigde chirurgie kan een optie zijn als wratten hardnekkig blijken te zijn. Bij deze behandeling verwijdert een dermatoloog het wratje met een scalpel of schaar, meestal onder plaatselijke verdoving om pijn te verminderen. Gelukkig leidt deze ingreep doorgaans niet tot opvallende littekens. Het is echter belangrijk om te weten dat chirurgie meestal pas wordt overwogen als andere behandelingen niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Lasertherapie

Lasertherapie is een geavanceerde aanpak om wratten te verwijderen. Bij deze behandeling gebruikt een specialist laserlicht om de bloedvaten die het wratje voeden te vernietigen. Dit gebeurt meestal onder lokale verdoving om eventueel ongemak te minimaliseren. Het kan echter enkele weken duren voordat het wratje volledig verdwijnt. Hoewel lasertherapie effectief is, moet je er rekening mee houden dat het doorgaans duurder is dan andere behandelingen. Wratjes kunnen zeker vervelend zijn, maar er zijn tal van behandelingsopties beschikbaar om ze te verwijderen. Laat je adviseren!